Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Mosd meg a paprikát és távolítsd el a magokat. Vágd fel kisebb darabokra, csíkokra. Fontos tudni, hogy minél vékonyabbra vágod fel, annál gyorsabban sül meg. Ugyanakkor nagyon vékonyra nem szabad vágni, mert akkor hamar kiszárad és megéghet.
A sütőt melegítsd elő 200-220 fokra. Tedd a paprikát sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg olívaolajjal, és körülbelül 20-30 percig süsd.
A sütési idő felénél a fokhagymagerezdeket tedd be a tepsibe.
Közben pucold meg a hagymát, és vágd apróra.
A sárgarépát és a paszternákot hámozd meg, és vágd fel szeletekre. A hagymát tedd edénybe, add hozzá az olívaolajat, a kurkumát, az édes paprikát, a chilit és a rozmaringot, és az egészet óvatosan párold meg.
A sült zöldségeket öntsd fel a levesalappal, majd párold körülbelül 20 percig.
A paradicsomot mosd meg, hámozd meg, vágd fel kisebb darabokra, és add a leveshez.
Majd hozzáadjuk a sült paprikát, a héjából kinyomott fokhagymát és egy kanál mézet.
Az így kapott masszát turmixold krémmé.
A levest sózd és borsozd meg.